Please or Register to create posts and topics.

2020. PROGRAM

FGM  Program  2020:

FGM’s program er dynamisk og der tages forbehold for ændringer.
Hold dig opdateret på programmet ved at gå ind på hjemmesiden/Forum om onsdagen. Du har selv ansvaret for at holde dig opdateret.
Sidste-øjebliks-ændringer vil blive udsendt i gruppe-SMS.

9. januar 2020: vi mødes igen og starter med at planlægge programmet for 1. halvår 2020. Kom med dine forslag til aktiviteter i det kommende foto-halvår. Bordet rundt – siden sidst…..

16. januar: Brug af lag i Photoshop - v. Leif

23. januar: Medbring op til 4 billeder i farver - og/eller op til 4 billeder i monochrome (sort/hvid) som du kunne tænke dig at ville deltage med i Jyske (Fotokonkurrence for Jyske fotoklubber) - der må deltages med max 4 billeder i hver katagori (Se reglerne andet sted på Forum) - har du flere billeder, hjælpes vi ad med at udvælge, og vi hjælpes også ad med eventuelle forbedringer af de valgte billeder. I første omgang ser vi på billederne digitalt.

30. januar: klubaften og gennemgang af næste halvårs program

6. februar: FGM Generalforsamling i henhold til vedtægterne

7. februar: julefrokost i klubbens lokaler. Indbydelse udsendt.

13. februar: sidste frist for aflevering af billeder til Jyske – Grethe afleverer i Aarhus. Kend dit kamera i teori – medbring kamera og manual og spørgsmål om hvad du ønsker vi skal snakke om.

20. februar: aflevering af max. 4 billeder i kvartalskonkurrencen ‘Frit emne I’ – afleveres digitalt og i høj opløsning + i web-størrelse (max. 1000 px på største led, og ppi på 72). Billedfilen navngives: 'år-mdr-dato-autor.nr.-billednr'.
Besøg af Torkil Michelsen - og muligvis hans fotoven Nicolaas C M Rood - som kommer og fortæller om deltagelse i nationale og internationale fotokonkurrencer.
Han/de har sandsynligvis egne billeder med som de vil fortælle om - og også fortælle om de muligheder vi har ved medlemskab af SDF.
Besøg evt. fotogruppen som Torkil og Nico er med i på: https://www.signatura-foto.dk/ - Bjarne tager brød med til kaffe...

27. februar: brug af hjemmesiden med hovedvægt på FORUM. Efterfølgende mulighed for gennemgang enkeltvis.
Øvrige arbejder med male med lys i studie 1 og 2.

5. marts: brug af PS, LR og Camera Raw. Tovholder Leif og Svend Aage.

7. marts:   Vi mødes i klubben kl. 09:00. Fotografering i forbindelse med 'Kunsten Inviterer Indenfor'

12. marts: billedvisning – medbring max 4 billeder. Positiv feedback med forslag til optimering. Der er tidsbegrænsning på snak om hvert enkelt billede. Tovholder Jens Chr.

19. marts: Opstille og bruge ‘Still-leben / ’Stilleben’ / ’nature morte’. Tovholder Bjarne.

26. marts: fremlæggelse af bedømmelse i konkurrencen ‘Frit emne I’. Tovholder Jens Chr.

2. april: Kend dit Kamera II – praksis i marken (Bundsbæk Mølle) kombineret med fremtidig mentorordning

9. april: lukket/skærtorsdag

16. april: lege med ild/ståluld ved Pumpestation Nord.

18. April: Jyske: Jyske 2020 ( SDF 2020/02 ) på Marselisborgcenteret, PP Ørumsgade, 8000 Aarhus C – se mere på http://www.sdf.dk

23. april: Nik Collection og hvad vi kan få af optimering med Nik Collection. Tovholder Leif og ?

30. april: bordet rundt ?????. Klubaften.

7. maj: billedvisning – medbring max 4 billeder. Positiv feedback med forslag til optimering. Der er tidsbegrænsning på snak om hvert enkelt billede. Tovholder Jens Chr.

14. maj: aflevering af max. 4 billeder i kvartalskonkurrencen ‘Lang lukketid’ – afleveres digitalt og i høj opløsning+ web-format. Billedfilen navngives: 'år-mdr-dato-autr.nr.billednr'.

21. maj: lukket / helligdag

25. maj, mandag aften : Lady Walk Tarm, Fotoopgave

28. maj: fototur MC træf i Søby.

4. juni: mini konkurrence: Tag et billede og aflevre det senest kl. 20:00 uredigeret og direkte fra dit kamera i jpg-format. Herefter ser vi aftenens billeder og vælger en vinder. Præmie for aftenens bedste billede. Tovholder Jens Chr.

11. juni: macro/close up – vi går I små grupper eller enkeltvis rundt I Skjern by

18. juni: fremlæggelse af bedømmelse af konkurrencen ‘Lang lukketid’. Tovholder Jens Chr. Sommerafslutning med grill m.m. Sted: FGM

20. juni, lørdag: Musik i Fredsskoven, Skjern, Fotoopgave.

sommerferie

13. august: vi starter med at planlægge programmet for 2.halvår 2020 – tag dine gode ideer med…..

20. august: Thorkild Michelsen kommer, hvor vi skal være med til at give bedømmelse af SDF´s billeder, som til en international konkurrence.

27. august: Surfere i Bork Havn samt sort sol ( evt. lang lukkertid i Bork havn)

FREDAG 28. Jyllands park Zoo. Fotografering i løbet af dagen og afslutning med grill, hvor man selv medbringer kød m.m. og drikkevarer.

3. september: kl. 18: Fotografere lang lukkertid i Hvide Sande, derefter afslutte med grill i Jens Chr. sommerhus.

10. september: Modelfotografering udendørs med reflektor skærm / flash( Måske vi er heldige at Søren Palmelund kan komme den aften)

17. september:  Foredrag med en fotograf fra Århus, der hedder "FOTOKELD", han ved noget om både portræt, natur osv. Erik K. er tovholder

24. september:  Kvartalskonkurrence - aflevering " Lang lukkertid" afleveres digitalt og i høj opløsning + i web-størrelse (max. 1000 px på største led, og ppi på 72). Billedfilen navngives: 'år-mdr-dato_autor.nr._billednr'. Eks:. 20200924_12_01

1. oktober: Brug af filtre ( Nik Collection) samt navngivning af billeder til konkurrencer

8. oktober: Leg med ild/ståluld og model. Vil prøve ved noget vand...måske trækfærgen...er der andre bud, sig frem.

15. oktober:  Efterårsferie....men der er åbent for dem der har lyst til at komme...ordet frit

22. oktober: Hejsa Fotovenner - der gik desværre lidt kludder i hvornår Vejen fotoklub ville komme og fremlægge deres bedømmelse
af vores kvartalskonkurrence “Frit emne” - det er nu på torsdag, den 22. okt. - så fototuren til Varde er aflyst/udsat.
Vi glæder os til at de kommer fra Vejen, så denne torsdag bliver i klubben kl 19 - kom og mød nogle medfotografer fra en af landets mest aktive fotoklubber ?

29. oktober: Kend dit kamera/ Lightroom/ Photoshop…Mentor ordning. Husk forbered spørgsmål til aftenen. Medbring brugsanvisning og kamera.

5. november: Aflevering af 3. Kvartalskonkurrence  "Frit emne"afleveres digitalt og i høj opløsning + i web-størrelse (max. 1000 px på største led, og ppi på 72). Billedfilen navngives: 'år-mdr-dato_autor.nr._billednr'. Eks:. 20201105_12_01….,Opstille og bruge still-leben, Tovholder Bjarne

12. november: Billedvisningsaften….medbring max 4 billeder. Positiv feedback med forslag til optimering. Der er tidsbegrænsning på snak om hvert enkelt billede. Tovholder Jens Chr.

19. november: Besøg af Søren Palmelund - hvis det ikke lykkes den 10/9.

26. november: Fremlæggelse af bedømmelse af "Lang lukkertid"

3. december: Macro/Close up, stacking – Gunnar B? Medbring lille stativ, objektiv, fjernbetjening osv. Finde udvalg til at sørge for gløgg og æbleskiver.

10. december:. Fremlæggelse og bedømmelse af konkurrence ”Frit emne”. Derefter afslutning med Gløgg og æbleskiver

7. januar 2021: vi starter med at planlægge programmet for 1. halvår 2021 - tage dine gode ideer med

Print Friendly, PDF & Email